Odlučovač tuků

Odlučovač tuků

Lapol pro kuchyně, lapol pro restauraci, odlučovač tuku, lapač tuků – to vše je název pro lapák tuku podle ČSN EN 1825.

Odlučovač tuků (nyní lapák tuků – podle ČSN EN 1825) se používá pro čištění odpadních vod obsahujících tuky a oleje (EL – extrahovatelné látky = tuky a oleje).

Použití je například pro čištění vod z kuchyní, restaurací, hotelů, vývařoven a jídelen. A také z cukráren, výroben lahůdek, provozů  na zpracování masa i jiných provozů zpracovávajících tuky a oleje .

Pro lapáky tuků (dříve odlučovače tuků) platí evropská norma EN 1825. 

Norma: ČSN EN 1825 Lapáky tuků

– část 1 Navrhování a zkoušení (pro výrobu lapáků tuku)

– část 2 Volba jmenovité velikosti, instalace, provoz a údržba (pro projektování a provoz lapáků)

V normě ČSN EN 1825-2 jsou požadavky a pokyny pro volbu velikosti lapáků, jejich použití, osazování, napojení na potrubí, též pro instalaci, provoz, kontrolu a údržbu lapáků tuku.

0
Objednávka
Objednávka neobsahuje žádné položkyZpátky k výběru