Požadavky na stanovení velikosti lapáku tuků a výpočet NS stanoví norma ČSN EN 1825-2.
Tlačítka slouží ke stažení excelové tabulky pro výpočet NS a také příkladů výpočtů uvedených v normě
Tabulka pro výpočet lapáku (ke stažení v Excelu) má dole několik záložek, kde je:
- výpočet pro kuchyně podle počtu porcí (žlutá záložka)
- dále pro masné provozy podle jejich kapacity (lépe je v tomto případě použít výpočet podle vybavení provozu)
- a výpočet podle technologického vybavení provozu a vybavení ZTI (modrá záložka)
Výsledek výpočtu si můžete vytisknout nebo převést do PDF a vložit do projektové dokumentace.
Příklady – (ke stažení ve Wordu) jsou převzaté z přílohy normy jsou bohužel s “malými” chybami zpracovatelů normy. Tyto chyby jsme v dokumentu označili a opravili, abyste věděli, jak to má být správně.
Katalog obsahuje lapáky tuku různých velikostí – NS0,5 až NS30 a to včetně cen.